• Villach Tourism School
  • Villach Tourism School
  • Villach Tourism School
< Project >
Villach Tourism School
close

Based on a defined volume, clearly structured through atriums and terraces, the design was developed as a split unit connected by means of bridges and walkways, thus forming a vibrant inside courtyard. By way of pivotable sunscreen elements in the window area it is possible to control the amount of sunlight admitted. The numerous staircases, bridges and walkways networking through all the building’s floors, which create a complex, social meeting point for their users, are responsible for the particular quality of the interior construction and design of the building.  An additional attraction is the bridge on the west end of the atrium, which, with its steps, inviting one to rest, acts as a communication platform and connects the school entrance with the public foyer.