• Children day care centre Schrebergasse
  • Children day care centre Schrebergasse
  • Children day care centre Schrebergasse
  • Children day care centre Schrebergasse
  • Children day care centre Schrebergasse
  • Children day care centre Schrebergasse
< Project >
Children day care centre Schrebergasse
close

The different functional requirements – the special concept demanded primarily five group rooms but also facility rooms such as a kitchen, an office and a doctor’s room – are clearly separated from each other. The advantages of the wooden skeleton – high degree of prefabrication, low transport volume, quick mounting – were brought into play and within a time span shorter than the one required for the originally intended container solution the building was translated into reality. An additive continuation of this linear scheme is possible at any time and without any problems.

Location:
1220 Vienna
Auftraggeber:   Municipality of Vienna
Construction area: 984 m²
Award: Holzbaupreis WIENWOOD 05 / Timber construction award WIENWOOD 05
Pictures:   Thomas Reinagel